top of page
Kaart_Theederheyde_edited.jpg

Het Theederheyde Collectief

Waar staan wij voor?

Het Theederheyde Collectief is een samenwerking van bewoners, natuurorganisaties en landgoederen in en om Sint-Michielsgestel, Noord-Brabant. Als collectief zetten we ons samen in om als Sint-Michielsgestel slim duurzaam te gaan leven. We strijden voor slimme oplossingen op lokaal, nationaal en mondiaal niveau. Het idee dat we als dorp, in het mooie Brabantse landschap onze natuur op moeten offeren door zelf energieproducent te worden, vinden we een slecht idee. Daarom: geen windmolens in het Wilhelminapark! We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze stemmen nu en generaties lang worden gehoord.


Ga mee op pad en bescherm ons buiten gebied.

Over ons: Over ons

Een groene gordel van landgoederen

Wilhelminapak ligt tussen het stroomgebied van de Dommel en de Essche Stroom. Het landgoed maakt onderdeel uit van een groene gordel van oude landgoederen met unieke natuur- en maatschappelijke waarde.

Mooie initiatieven zoals op Bleijendijk en de Herenboeren op het landgoed Wilhelminapark maken het tot voorbeelden van duurzaamheid. De landgoederen met grote natuurwaarde worden al eeuwen door de eigenaren beschermd voor volgende generaties. Het ultieme voorbeeld van duurzaamheid.

Landgoederen in en nabij Theederheyde.PN
20201028_084722.jpg
IMG_9056.jpg
IMG_9068.jpg
d05edd65-554c-48dc-b6bd-9dc88c7bcef7.JPG
IMG_7824.jpg
IMG_9567 - kopie.jpg
8d3976dd-1dce-46a9-b6cc-04c3b2ce3d7f.JPG
Over ons: Welkom
hangbrug.jpg

We komen in actie tegen windturbines langs de Essche stroom en de landgoederen


We spreken namens een grote groep bezorgde inwoners en landgoed-eigenaren in en rondom Sint-Michielsgestel. Onze zorg gaat met name over de voorgenomen plaatsing van windturbines van enorme hoogte in het Wilhelminapark en omgeving. Uit navraag blijkt dat niemand van de omwonenden rondom het Wilhelminapark noch de landgoederen zijn ingelicht of betrokken. Dit heeft ons doen besluiten een collectief op te richten om een gezamenlijk geluid uit te dragen.


Uit alle gesprekken is de energie die er zit bij de bewoners in dit gebied, super mooi om te zien. Mensen zijn trots op de natuur, hebben fantastische ideeën om te verduurzamen. We hebben elkaar gevonden en zullen samen optrekken met positieve energie voor Sint-Michielsgestel. Wij zijn het Theederheyde Collectief.

Over ons: Over ons
bottom of page